Archív – Odborno-študijné cesty

Home / Ponúkame / Odborno-študijné cesty / Archív – Odborno-študijné cesty

cesta: RAKÚSKO
termín konania: 27. október 2016

Dokument

 

Program

Rakúsko – odborno-študijná cesta na malé úpravne vodyRakúsko – odborno-študijná cesta na malé úpravne vody

Ing. Jana Buchlovičová, VodaTím s. r. o.

Dňa 27.10.2016 firma VodaTím s. r. o. v spolupráci s firmou Hawle, s. r. o. zorganizovala odborno-študijnú cestu na malé úpravne vody v Rakúsku, v ktorých je na odstraňovanie zákalu vznikajúceho pri rýchlom topení snehu alebo pri búrkových prívaloch využívaná technológia úpravy vody založená na princípe tlakovej mikrofiltrácie a zdravotnom zabezpečení upravenej vody pomocou UV žiarenia.

Účastníci cesty navštívili úpravňu vody v Krottendorfe, ktorá patrí pod Vodárenské združenie Unteres Lafnitztal Brunnen Krottendorf. Úpravňa vody upravuje vodu z viacerých studní o celkovom výkone 16 m³/hod.

Rakúsko – odborno-študijná cesta na malé úpravne vodyAko ďalšiu lokalitu účastníci navštívili úpravňu vody v Dobersdorfe (Vodárenské združenie Unteres Lafnitztal Brunnen Dobersdorf), ktorá upravuje vodu z artézskej studne o výkone     57 m³/hod.

Na obidvoch lokalitách sa na odstránenie balastných látok a jemných častíc (ako napr. kremičitý piesok) z vody používa zariadenie HAWLE-OPTIFIL na princípe tlakovej mikrofiltrácie s filtračnou vložkou v Krottendorfe 50 µm a v Dobersdorfe 10 µm.

HAWLE-OPTIFIL je plne automatické filtračné zariadenie, ktoré je schopné filtrovať jemné nečistoty o veľkosti 3 – 150 µm, so zabudovaným samočistiacim senzorom buď na princípe tlakového rozdielu alebo času bez prerušenia filtračného procesu.

Na záver by som sa chcela v mene všetkých účastníkov poďakovať predstaviteľom firmy Hawle s. r. o., ako aj Vodárenským združeniam v Krottendorfe a Dobersdorfe za milé prijatie a zodpovedanie mnohých otázok týkajúcich sa nielen zariadenia HAWLE-OPTIFIL, ale aj skúseností  z úpravy vody.

Foto: autor článku


cesta: POĽSKO
termín konania: 20. – 24. máj 2013

dokumenty:

pdf
program
    

Dokument

článok

Pokračovaním v používaní lokality súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close